Меню

Нов бърз и безболезнен кожен тест, който диагностицира болестта на Алцхаймер в ранен стадий може да бъде разработен в следващите 5 години.

Американски учени са открили ензим, който реагира абнормно само в кожата на болни от Алцхаймер.

Според тях този тест ще може да разграничава болестта на Алцхаймер от други мозъчни увреждания, например от болестта на Паркинсон.

В начален стадий болестта на Алцхаймер се различава трудно дори от леки когнитивни разстройства.

Ранната диагноза на това заболяване е от изключително значение, тъй като лекарствата забавят неговото прогресиране най-ефективно, когато се приложат в най-ранен стадий на болестта.

Учените открили, че болестта на Алцхаймер води до промени в два ензима, наречени MAP Kinase Erk 1 и 2. Те провели изследвания върху кожни проби, взети от починали от различни заболявания, включително и от болестта на Алцхаймер. В пробите, взети от болни от Алцхаймер двата ензима реагирали на медиатора на възпалението брадикинин по различен начин.
Това изследване показва, че болестта на Алцхаймер причинява промени не само в мозъка, но и в други органи.

Ранното диагностициране на заболяването ще даде възможност за ранно започване на лечението – преди да са настъпили значителни увреждания в мозъка.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!