Начало / Превенция / Полезни съвети как да се предпазите от целулит

Полезни съвети как да се предпазите от целулит

мар. 13, 2013

наддаването

Целулитът е често срещано оплакване особено сред жените. Той е причината кожата ви да изглежда на бучки, подобно на кората на портокал. Тези изменения са особено видими в областта на седалището и бедрата. Целулитът се дължи на натрупване на мастна тъкан в по-големи количества, която избутва нормалната за тези области съединителна тъкан и оттам кожата придобива този характерен вид. Вие може да се предпазите от развитието на целулит като спазвате някои лесни и същевременно полезни и ефективни съвети.

Спазвайте правилен хранителен режим

Избягвайте храните богати на захар, холестерол и наситени мастни киселини. Към тях се включват пържените храни, сладкишите, газираните напитки. Консумирайте колкото се може повече листни зеленчуци и свежи плодове. Друга много важна стъпка е добрата хидратация на организма. Опитвайте се да пиете всеки ден между 1-2 литра вода, за да освободите тялото си от натрупаните токсини. Не прекалявайте с кафето, цигарите и алкохола, защото те стесняват кръвоносните съдове и оттам нарушават кръвооттока.

Редовни тренировки

Упражненията са може би един от най-добрите и ефективни начини за справяне с целулита. Тъй като целулита се дължи на повишено количество на мазнини в организма с упражненията вие може да регулирате тяхното ниво и да се предпазите от портокаловата кожа. Особено полезни са аеробиката, тичането, каране на велосипед. С упражненията освен, че ще се отървете от ненужните мазнини ще увеличите мускулната си маса и ще подобрите циркулацията на кръв в тялото. Може да правите и кардиоупражнения, с които да изгорите допълнителни калории и да трансформирате телесните мазнини в енергия.

Правилна хигиена

Под душа е важно да търкате кожата си със специално създадените гъби против целулит. По този начин вие ще стимулирате лимфния и кръвоносния ток  и ще отстраните мъртвите клетки.

Масаж

Ходете на цялостен масаж поне веднъж месечно, за да се предпазите от развитието на целулит. Редовните масажи са не само отпускащи, но и също пречат на мастните натрупвания в кожата да я правят да изглежда набръчкана. Освен това с масажа се стимулира кръвотока и освобождаването на тялото от ненужните токсини. Особено важно е да се наблегне на зоните, в които целулитът се появява най-често.

Последни публикации