Начало / Секс и здраве / Какво се случва с тялото ви когато спрете да правите секс?

Какво се случва с тялото ви когато спрете да правите секс?

авг. 10, 2017

секс и тегло

На всеки се е случвало да остава без сексуални преживявания за по-дълъг период от време поради липса на партньор или натрупване на много стресови ситуации или работа. Но какво се случва с тялото ви през това време, когато то е лишено от това напълно нормално и нужно преживяване?

По-чести еротични сънища

Когато тялото ви е лишено от секс в него се натрупват хормони. В резултат на това може да забележите, че в последно време сънувате по-често еротични сънища. Това е един от начините, по които тялото ви напомня от какво има нужда.

Чувствате се по-напрегнати

Сексът помага да намалите напрежението, което се натрупва във вас през ежедневието. Според учените хората, които се въздържат от секс се справят по-трудно в стресови ситуации, като публично говорене, в сравнение с тези, които са правили секс през последните 2 седмици. По време на секс в тялото се отделят хормони на щастието, като ендорфин и окситоцин, които ни карат да се чувстваме много по-добре и да се справяме много по-лесно с ежедневните задачи.

Податливост на настинки

Когато не правите секс не сте изложени толкова на различни бактерии, но и учените са доказали, че така не стимулирате достатъчно имунната си система и това може да доведе до по-чести настинки. В множество проучвания се твърди, че хората, които правят секс по-често имат и по-силна имунна система и по-бързо се справят с болестотворните микроорганизми.

Натрупване на килограми

Сексът е една от най-добрите тренировки, тъй че не е учудващ фактът, че хората, които по-рядко правят секс по-лесно натрупват килограми. Може би не осъзнавате колко точно калории горите в леглото с партньора си, но истината е, че те не са малко. Затова и не се учудвайте ако забележите, че сте качили някой и друг килограм след като сте спрели със секса за известно време.

Увеличаване на риска от депресии

Жените, които са лишени от секс за по-дълъг период от време по-често страдат от депресия. Според учените в спермата на мъжа се съдържат вещества, които могат да подобрят настроението на жената.

Еректилна дисфункция

По-малкото сексуални контакти при мъжа увеличават риска от проблеми с ерекцията. Едно проучване е доказало, че при мъжете, които поне веднъж седмично правят секс има 50% по-малък риск от еректилна дисфункция, отколкото при мъже, при които сексуалните контакти са по-редки.

Намаляване на либидото

При голям процент от хората липсата на секс ги кара да имат по-голямо желание за интимна близост, но при някои се наблюдава обратният ефект и с времето те все по-малко започват да изпитват желание за секс. Някои хора свикват с мисълта и започват все по-рядко да мислят за секс, което в един бъдещ етап може да повлияе негативно на отношенията с партньора им. Всичко това води до понижаване на либидото и може да причини вагинална сухота или проблеми с ерекцията.

Последни публикации