Начало / Секс и здраве / Сексуални проблеми, за които не трябва да се притеснявате

Сексуални проблеми, за които не трябва да се притеснявате

ное. 15, 2016

сексуални проблеми

От време на време докато сме в леглото с половинката си се появяват проблеми, които могат да бъдат много притеснителни, но в повечето случаи това се неща, за които не трябва да се тревожите толкова. Понякога осъзнаването на разликата между незначителните проблеми и тези, за които може да ви е нужна помощ е много трудно. Ето и някои от по-честите въпроси, които тревожат много хора:

Партньорът ви не ви привлича, така както преди

Ако сте в дълга връзка е нормално с времето в отношенията ви да настъпят промени и те вече да не са толкова експанзивни, колкото са били в началото на връзката ви. Сексът вече не е непозната територия за вас и с времето може да се е превърнал в рутина. Това е напълно нормално и не е повод за притеснение.

Трябва обаче да говорите с партньора си и да се опитате да разнообразите секса си, за да се чувствате и двамата комфортно. Опитайте да се изненадвате и да правите неща, които харесват, както на единия, така и на другия. Ако срещате затруднения може да потърсите помощ и от специалист.

Желанието ви за секс се разминава

Този проблем също е напълно нормален и е много често срещан. Вие може да обичате да правите секс сутрин, а пък партньорът ви вечер. Много често мъжете имат много по-голямо желание за сексуална близост от жените и това води до проблеми във връзката. И тук ключът към решението са разговорите и взаимните компромиси.

Трудности при достигане на оргазъм

Има много причини, поради които да не можете да достигнете до оргазъм. Може да сте стресирани на работното място или пък наскоро да сте имали проблеми с приятели или членове от семейството. Всичко това може да повлияе на хормоналния баланс във вашето тяло, а това от своя страна да затрудни достигането на оргазъм. Ако имате такъв проблем може да помолите партньора си да наблегнете на сексуалната игра, за да настроите тялото си на правилната вълна. Ако все пак за повече от 2-3 месеца не успеете да получите оргазъм трябва да се консултирате със специалист.

Сексуалните ви предпочитания са напълно различни

Нормално мъжете и жените имат доста различни предпочитания относно това какво им харесва в леглото и какво не. Ако не говорите помежду си за това обаче може да се стигне до проблем. Говорете за тези различия и обсъдете какъв компромис може да направи и единия и другия, за да е сексът удоволствие, а не задължение.