Начало / Секс и здраве / Сексуални проблеми, за които е добре да се консултирате със сексолог

Сексуални проблеми, за които е добре да се консултирате със сексолог

ян. 19, 2017

сексуални проблеми

Много хора се притесняват да обсъждат въпроси, свързани със секса с други хора, но понякога това може да помогне. Често във връзката между двама души настъпват неразбирателства, включително и в леглото. Експертите са установили, че двойките започват да търсят помощ, свързана със сексуалният им живот най-рано едва след 7 години. Кога обаче е най-доброто време да потърсите помощ и кои са проблемите, за които е добре да се консултирате със сексолог?

Внезапна загуба на либидо

Трябва да можете да различавате пълната липса на желание за интимна близост от временното нежелание за секс, което всеки от нас може да изпитва от време на време. Ако не сте заинтересовани нито от партньора, нито от някой друг това може да е сигнал за по-сериозен проблем. Ако тази промяна настъпи внезапно, продължи за по-дълго време и не виждате някаква явна причина за това е добре да се консултирате със сексуален терапевт. Той може да ви помогне да откриете причината за загубата ви на либидо и да ви помогне да си изградите стратегия за справяне с проблема.

Трудности при достигане на оргазъм

Някои хора много лесно постигат оргазъм, докато на други им е доста по-трудно. Понякога дори и да спадате в едната или другата група, това не значи, че задължително имате някакъв проблем. Той възниква, когато изведнъж започнете да срещате затруднения при достигане на оргазъм, въпреки че пробвате най-различни методи за стимулация. Проблемът може да е на психична основа, в много редки случаи причината е здравословен проблем.

Вие и партньорът ви сте в безизходица

Понякога сексуалните проблеми могат да се дължат на проблеми във връзката между партньорите. Сексът е споделено преживяване и ако не се разбирате добре и често се карате, тогава и интимните ви контакти нямат да ви доставят такова удоволствие, като преди. Ако разрешите проблемите помежду ви с помощта на специалист е много вероятно и сексуалният ви живот да се подобри значително.

Чувствате се под напрежение да достигнете оргазъм

Много често партньорите се чувстват задължени да достигнат до оргазъм или да помогнат на партньора си да стигне до кулминация. Това напрежение, което изпитвате може да ви накара да не изпитвате удоволствие от сексуалните контакти и да избягвате интимни отношения с партньора си.

Имате въпроси относно сексуалността си

Много хора имат съмнения относно сексуалността си и се опитват да разберат какво им доставя удоволствие. Тези въпроси могат да се появят по всяко време, независимо от пола ви. Понякога може и сами да си отговорите на тези въпроси, но експертната помощ може и да ви помогне да се разберете още по-лесно.

Страдате от сексуална травма

Сексуалната травма понякога може да бъде много трудно за преодоляване преживяване и може да повлияе изключително негативно на сексуалният ви живот. За повечето хора най-подходящият и лесен за справяне начин са разговорите със специалист. Тези хора са тренирани как да помагат в такива ситуации и те могат да ви научат как да си изградите техники за справяне с проблема.

Мастурбирате много често

Всеки от нас мастурбира от време на време и това е нещо напълно нормално. По някога обаче времето, което прекарвате, доставяйки си удоволствие сами може да се увеличи неимоверно и да се окаже, че това е основният начин, по който достигате оргазъм. Това се превръща много бързо в проблем, особено ако сте в интимни отношения с друг човек. Честата мастурбация може да бъде признак за сексуално пристрастяване или да се дължи на друг сексуален проблем. Мастурбацията е здравословна, но ако усетите, че влияе негативно на отношенията ви с вашия сексуален партньор е добре да се консултирате със специалист.