Начало / Секс и здраве / Как се променя сексът за мъжете след 50 годишна възраст?

Как се променя сексът за мъжете след 50 годишна възраст?

дек. 11, 2017

секс мъже

Всички сме наясно, че с напредване на възрастта либидото на мъжа постепенно спада. Физиологичните промени, които настъпват в организма му с остаряването се дължат на спад на нивата на мъжкия полов хормон тестостерон. Много други фактори обаче също оказват влияние.

Как се променя сексът за мъжете след 50-годишна възраст?

Ето и някои от промените, които могат да настъпят в сексуалният живот на мъжа след 50 годишна възраст:

Нужда от по-дълга стимулация

С напредването на възрастта на мъжете им става по-трудно да достигнат ерекция. Често само сексуалните фантазии не са достатъчни и те имат нужда от по-продължителна стимулация. След достигане на ерекция от друга страна тя лесно може да бъде загубена под действието на най-различни разсейващи фактори, като дори позвъняване на телефон, но това е напълно нормално след една определена възраст.

Около 33% от мъжете на възраст между 50 и 64 години страдат от еректилна дисфункция. При нея освен по-трудното достигане на ерекция могат да се наблю дават и някои от следните проблеми:

Добрата новина според експертите е, че мъжете на възраст над 50 годишна възраст са много по-склонни да експериментират. Те по-често търсят различни начини как да се справят със своите сексуални проблеми и да подобрят сексуалният си живот.

По-силна привързаност към партньора

Смята се, че мъжете над 50 годишна възраст изграждат по-хармонични и пълноценни връзки с човека до себе си. Това се дължи отчасти на спадането на нивата на тестостерон и задържането на нивата на хормона окситоцин. Този хормон е познат, като хормон на привързаността и стимулира чувствата на лоялност и вяра в другия.

Мъжете и жените са в по-добър синхрон

Докато са на 20 или 30 мъжете много по-бързо се възбуждат и достигат до оргазъм в сравнение с жените. Според учените двойките, в които и двамата партньори са над 40 годишна възраст са в много по-добър синхрон в сексуалния си живот и по-често и двамата са удовлетворени от преживяванията си.

Как да подобрите представянето си в леглото след 50 годишна възраст?

Според експертите редовните физически натоварвания и здравословното хранене могат да помогнат и в сексуален аспект.  Може да пробвате и някои други съвети, като например:

– Експериментирайте и намерете и други начини, с които да си доставяте удоволствие

– Поговорете със сексолог относно притесненията и проблемите си

– Консултирайте се с личния си лекар за медикаменти, които могат да помогнат за решаване на вашият проблем.