Повечето хора смятат, че алкохолът увеличава вашето сексуално желание, но всъщност истината е, че той единствено намалява задръжките ви. Алкохолът погрешно се счита за афродизиак. В малки количества той увеличава вашето желание за интимност и сексуална близост. Той може да ви помогне да се отпуснете и да се почувствате комфортно. Това действие разбира се е временно, а в по-големи количества алкохолът има обратното действие и намалява вашите възможности за трезва преценка на ситуациите.

Ефект на алкохола върху мъжете и техните сексуални желания.

Отговорът на мъжете към алкохола варира, тъй като той оказва влияние както върху тяхното тяло, така и върху ума им по различен начин. Алкохолът подтиска дейността на мозъка и нервната система и така пречи на поддържането на стабилна ерекция. Това се дължи още и на факта, че химическите субстанции, които са нужни за увеличаване на притока на кръв към пениса липсват. Консумацията на алкохол също така намалява продукцията на тестостерон в мъжкото тяло. Тестостерона е нужен за сексуалната възбуда и неговите намалени нива влияят на представянето на мъжа в леглото. Така като цяло мъжете по-трудно успяват да постигнат ерекция и да стигнат до оргазъм ако прекалят с алкохола. От друга страна обаче алкохолът повишава желанието на мъжа за сексуална близост.

Влияние на алкохола върху сексуалните желания на жените

Алкохолът върху жените има подобно влияние както при мъжете и води до увеличаване на тяхното желание за интимност. В тялото на жените количеството на мазнините е по-голямо отколкото при мъжете и като резултат при тях алкохолът започва да влияе по-бързо. От друга страна обаче алкохолът пречин на жените да достигнат до оргазъм.

Тъй като алкохолът замъглява вашата разумна преценка на ситуациите той може да ви накара да извършите неща, които по принцип не бихте направили. Така след консумация на алкохол може да направите грешката да практикувате секс без предпазни средства. Често случаите на нежелана бременност се дължат именно на консумация на алкохол и неразумно поведение.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!