Начало / Секс и здраве / Странни и по-рядко срещани сексуални проблеми

Странни и по-рядко срещани сексуални проблеми

дек. 15, 2014

Когато става въпрос за секс понятието „нормално“ може да варира в широки граници. Въпреки това голяма част от хората прекарват много време обмисляйки какво точно е нормално в областта на секса. Освен това много от нас се притесняват да споделят своите мисли, относно интимния си живот и това допълнително усложнява тяхното положение.

Някои необичайни сексуални проблеми поставят една част от хората извън приетите от по-голямата част от обществото нормални граници. Тези състояния могат да накарат пациентите да се чувстват силно засрамени и да изпитват емоционална и физическа болка. Някои от тези състояния се проявяват още след раждането, докато за други е нужно време да се развият и проявят.

  • Синдром на постоянна генитална възбуда

Пациентите с това разстройство са непрекъснато в състояние на сексуална възбуда. Симптомите при това състояние могат да варират. Жените често чувстват физическите признаци на възбуда, включително увеличаване на гениталиите, без дори да мислят за секс. Те могат дори да имат толкова чувствителни гениталии, че дори носенето на определен тип бельо или карането на кола могат да водят до възбуда. Пациентите с това разстройство могат да имат по няколко спонтанни оргазма на ден. Специалистите смятат, че това състояние може да се дължи на увредени сензорни нерви. В някои случаи състоянието се подобрява с помощта на антидепресанти.

При това състояние има постоянна болезнена ерекция на половия член, която не завършва с еякулация. Дължи се на блокиране на кръв в областта на гениталиите. Той може да настъпи спонтанно, след прием на определени медикаменти или при някои заболявания – левкемия, заболявания на простатната жлеза, уретрит, кавернит и др.

Приапизмът е спешно медицинско състояние, защото може да доведе до увреда на кръвоносни съдове или дори до гангрена на пениса, ако не бъде коригиран навреме.

  • Сексомния

Хората, страдащи от това състояние имат навика да правят секс, докато спят. В повечето случаи те не знаят, че вършат това, ако не бъдат информирани от партньора си. Поведението на пациентите може да варира от мастурбация до сексуални контакти по време на сън. Сексомниците обикновено се чувстват засрамени от своето поведение и това може да доведе до проблеми в техните връзки.

  • Асексуалност

Много хора приемат сексуалността за важна част от всяка една романтична връзка. Но една малка част от хората не изпитват сексуално желание и не смятат сексуалните контакти за нужни. Те не чувстват сексуално привличане към други хора. Това е различно от целомъдрието, при което хората сами решават да нямат сексуални контакти с други хора.

  • Повече от един полови органи

При някои се наблюдават липсващи полови органи, докато в някои случаи може да се срещнат пациенти с повече от нужните органи за репродукция. Мъжете, родени със състоянието дифалия имат два пениса. Това състояние е изключително рядко срещано и се дължи на дефект при оформянето на половите органи още по време на вътреутробното развитие. Обикновено единият пенис е по-малък и недостатъчно добре развит. Състоянието често се съпровожда с дефекти и на бъбреците, гръбнака, дебелото черво или ректума. Мъжете с диафилия могат да имат нормална оплодителна способност или да са безплодни.

Прочетете за:
Приапизъм