Начало / Секс и здраве / Упражнения за по-добър секс

Упражнения за по-добър секс

авг. 27, 2015

Специалистите съветват, че ако искате да имате вълнуващ и разнообразен сексуален живот трябва да извършвате физически упражнения. Упражненията спомагат за по-добрата гъвкавост и устойчивост по време на сексуален контакт. Не е нужно да се претоварвате в това отношение, за да разнообразите сексуалните си контакти. Има някои прости за изпълнение упражнения, които да подобрят издръжливостта и гъвкавостта ви.

Ако трябва да избирате едно упражнение, което да е особено полезно лицевите опори трябва да бъдат вашия избор. Ако ви е трудно да ги изпълнявате в началото може да започнете с опори, като използвате стената за опора. След като свикнете с натоварването може да преминете към класическите лицеви опори, като е особено важно да поддържате гърба максимално изправен.

Повечето специалисти признават, че една от областите, които увеличават сексуалното желание е добре изглеждащия и стегнат корем. Освен това коремните мускули се напрягат значително по време на сексуален контакт. За да стегнете корема може да изпълнявате по няколко серии коремни преси ежедневно.

За укрепване на коремната мускулатура при жените, специалистите препоръчват и едно друго упражнение. При него трябва да сте легнали на пода със сгънати в коленете крайници. В тази поза повдигате таза си 3 пъти в 15 серии. С тези упражнения ще стегнете мускулите на таза и ще приберете корема.

Ако искате да увеличите силата на краката си, които също се натоварват по време на сексуален контакт може да изпълнявате някои упражнения, които специалистите препоръчват. При едно от тях трябва да поставите топка зад гърба си, като тя трябва да се намира в долната част на гърба. Сгънете краката в коленете и поставете ръцете си върху тях. В тази позиция започнете да приклякате, докато бедрата ви станат успоредни с пода. Задръжте така за 15 секунди, след което се изправете, починете 30 секунди и повторете упражнението 5 пъти.

Изпитвате ли болка в бедрата и краката на сутринта, след като сте правили секс? Ако е така значи трябва да тренирате абдукторните мускули, които са разположени по външната част на бедрата. Когато тонуса на тези мускули е добър няма да изпитвате умора и няма да чувствате болка в краката след секс. За да укрепнете тези мускули застанете на пода с опънати ръце и крака, свити в коленете. След това изпънете левия крак назад. Като държите крака успоредно на пода, постепенно го извъртайте наляво, колкото е възможно повече, така че двата крака да сключат ъгъл близо до 90 градуса. След това повторете същото упражнение и с другия крак.

За да стегнете мускулите на бедрата, които са под особено напрежение по време на сексуален контакт може да пробвате едно лесно за изпълнение упражнение. Намерете си стабилен стол, на който да седнете и краката ви да са сгънати в коленете под ъгъл 90 градуса. Докато е в такава позиция повдигайте постепенно единия и след това другия крак към корема. Направете 3 серии от 10 повторения за всеки крак и след време ще забележите резултата.