Начало / Секс и здраве / Признаци, че вашият сексуален живот има нужда от тотална промяна

Признаци, че вашият сексуален живот има нужда от тотална промяна

май 2, 2013

Думата секс много често се смята за табу, но да не говорим за него е лицемерно, защото ние самите сме плод на сексуален акт. В наше време сексът не е само средство за възпроизводство, той служи и за сближаване на партньорите и доставяне на взаимно удоволствие. Всеки човек има нужда от сексуална близост. В някои случаи сексът може да бъде не чак толкова задоволяващ и в такива случаи вие сами трябва да усетите, кога трябва да настъпи някаква промяна, която да разнообразни сексуалния ви живот и каква да бъде тя. Ето и някои знаци, че сексуалният ви живот има нужда от бърза промяна:

Сънят става приоритет. Когато избирате сънят пред сексуалната близост с вашия партньор това трябва да ви разтревожи. Разбира се всеки има нужда от добър сън през нощта, но когато все по-често избирате да си легнете рано вместо да правите секс с партньора си, тогава има някакъв проблем. Добре е в такъв случай да помислите каква е причината за това раздалечаване помежду ви и какво може да направите, за да се сближите отново.

Партньорът ви симулира оргазъм. Ако забележите, че партньорът ви симулира оргазъм или ако вие самите го правите, за да не разочаровате вашия партньор, значи имате нужда от помощ. Този навик за симулиране на оргазъм е особено чест при женените двойки, но и все по-често се среща и при двойки, които не са свързани помежду си с брак. Повечето хора симулират оргазъм, защото се притесняват техния партньор да не загуби интерес, ако забележи, че те не успяват да достигнат до оргазъм.

Сексът като рутина. Сексът е най-приятен когато е изненадващ, когато не е планиран. Повечето хора правят такъв непланиран секс в началото на тяхната връзка. Те са толкова погълнати един от друг, че сексът е тяхното основно занимание. С време то обаче този изненадващ секс става все по-рядко и сексуалните навици на двойката се превръщат в рутина и партньорите чувстват секса като задължение. Това е може би най-лошото, което може да се случи в сексуалния ви живот.

Когато разговорът спре. Има нещо много романтично в това двама души да си говорят в леглото преди да заспят. Ако пък вие заспивате без да си продумате, тогава между вас има някакъв проблем и бъдещето ви заедно е неясно.

– Секс от време на време. Ако сексуалните контакти с вашия партньор за няколко месеца се броят на пръстите на едната ви ръка, значи имате проблем. Поговорете и изяснете какъв е проблема помежду ви и защо се е загубила близостта и желанието за интимност.