Начало / Женско здраве / Ерогенни зони при жените

Ерогенни зони при жените

авг. 3, 2016

ерогенни зони

Женският организъм е много комплексен и не спира да учудва противоположния пол, особено когато става въпрос за секс. Дори и най-опитните любовници могат да откриват все нови и нови ерогенни зони при жените, които ги карат да се възбудят и да имат желание за интимна близост.

За да задоволите жената до себе си от вас се иска да се опитвате да откривате нови начини да я стимулирате и възбудите. За щастие женското тяло е наситено с редица ерогенни зони. Някои от по-честите са:

Ушите

Ушите са изпълнени с редица нервни окончания, които изпращат приятни стимули към мозъка. За съжаление те не получават нужното внимание, а това ги прави още по-чувствителни на стимулация. Леко докосвайте ушите на партньорката си с пръсти или език, за да й помогнете да се отпусне. Когато и двамата се почувствате комфортно може да измислите и други начини как да се възползвате от тази ерогенна зона. Друг много подходящ начин за стимулиране на тази зона е чрез шепнене. Не подценявайте положителния ефект на нашепнатите любовни думи.

Устните

Устните са най-често стимулираната ерогенна зона и са наситени с хиляди нервни окончания, които усещат и най-малките стимули. При докосването на устните се отделя голямо количество хормони на удоволствието. Затова и за жените целувките са особено важни за предразполагане преди сексуален контакт. При целуването двойките стават по-интимни и подобрява тяхната емоционална връзка.

Шията

Шията е най-чувствителна на леки докосвания и една от любимите ерогенни зони на жените. Кожата в тази област е тънка и трябва много малко стимулация, за да се предизвикат приятни усещания. Дори само усещането на дъха на мъжа до себе си около шията може да накара всяка една жена да изтръпне от удоволствие.

Зърната на гърдите

Въпреки, че това е една от любимите на мъжете ерогенни зони на жените, истината е че много малко от тях знаят как да го направят правилно. Учените са установили, че сигналите от стимулацията на гърдите се обработват в същата част на мозъка като тези от клитора и вагината. Затова и гърдите са толкова важна ерогенна зона.

Стимулирайте с леки докосвания гърдите на партньорката си и освен ръцете си може да използвате езика си, за да накарате жената да се почувства още по-добре и да изпита удоволствие.

Корема

Въпреки, че много жени се притесняват как точно изглежда корема им, това всъщност е силно чувствителна зона на тяхното тяло, която не трябва да бъде пренебрегвана.

Вътрешната част на бедрата

Най-вероятно сте забелязали, че почти всеки човек има гъдел в тази област именно, защото тя е наситена с хиляди нервни окончания. За да се възползвате от това леко докосвайте тази част от тялото на жената или прокарайте език по бедрата. Така се стимулира притока на кръв към вагината и допълнително се засилва възбудата на жената.

Стъпалата

По-голямата част от мъжете не обръщат особено внимание на тази част от женското тяло, но малко стимулация на стъпалата може да се окаже много подходяща да събудите желанието на вашата партньорка. Може леко да масажирате стъпалата на жената, като започнете от петите нагоре към пръстите.