Начало / Женско здраве / Kакви могат да са причините за увисването на гърдите?

Kакви могат да са причините за увисването на гърдите?

юни 2, 2016

гърдите

Всички знаем, че не можем да се борим с ефектите на времето и рано или късно трябва да приемем всички промени в тялото, които настъпват с възрастта. Едва ли има жена, която се заблуждава и си мисли, че гърдите й на 40-50 години ще изглеждат по същия начин, като когато е била на 20.

Много фактори могат да станат причина гърдите да загубят своята твърдост, добър външен вид и еластичност. Влияние оказват кърменето, резки промени в теглото и дори вида сутиен, който носите.

Гърдите са една от най-привлекателните части на женското тяло, които привличат мъжкото внимание. Затова и трябва да се грижите за тях и техния добър вид. Някои от причините, които могат да доведат до увисване на гърдите са:

Носене на погрешен сутиен

Много жени не обръщат внимание на сутиените, които носят. Сутиените най-често се правят от разтегливи материи, които лесно прилепват към извиквите на тялото. Голяма част от жените обаче избират погрешен номер сутиен, който не им приляга добре и това може да доведе до преждевременно увисване на гърдите. Постарайте се да изберете сутиен, който ви е удобен, с подходящ размер, за да поддържа най-добре гърдите ви.

Тютюнопушене

Пушенето е вреден навик, който уврежда общото ви здравословно състояние и освен това е причина кожата да загуби своята еластичност, включително и кожата на гърдите. В резултат на пушенето намалява количеството на колагена и се нарушава кръвообращението в областта на кожата. Това е и причината кожата на жените пушачки да се състарява преждевременно.

Чести промени в теглото

Драматичните и внезапни промени в телесното тегло могат да станат причина кожата да загуби своята еластичност и също така намалява количеството на телесните мазнини. Вашите гърди са изградени основно от мастна тъкан и жлези и това е причината при загуба на тегло те да увисват. Опитайте се да спазвате балансирана диета и да намалявате теглото си постепенно, за да се предпазите от този негати вен ефект на бързото отслабване.

Неизползване на слънцезащитни кремове

Всички сме запознати с вредния ефект на слъчневите лъчи върху кожата, но въпреки това много жени забравят да използват слънцезащитни кремове в ежедневието, не само по време на лятната си почивка на море. Редовното излагане на кожата на вредните слънчеви лъчи води до нейното преждевременно състаряване и увисване, включително и кожата в областта на гърдите.

Липса на физическа активност и лоша стойка

Упражненията са един от начините да поддържате кожата си здрава и с добър външен вид. Важно е да правите упражнения за укрепване на гръдните мускули. Ако обичате джогинга избягвайте дългите маратони, защото тичането също може да доведе до увисване на гърдите. Освен липсата на редовни тренировки за лошия външен вид на гърдите ви може да спомогне и лошата стойка, затова се опитвайте да държите гръбнака си изправен.