Меню

Пълноценният нощен сън не само предпазва от появата на тъмни кръгове под очите, но също повишава сексуалното желание на жените. Това е заключението на ново проучване, публикувано в Journal of Sexual Medicine.

Учени от университета на Мичиган твърдят, че удължаването на съня с един час води до повишаване на сексуалната активност на жените с 14 %. Те са провели проучване сред 171 студентки, които в продължение на 14 дни са водели дневник за продължителността на съня си и за сексуалната си активност.

По-продължителният сън е бил свързан с по-голямо сексуално желание на следващия ден. Жените, които са спали повече часове съобщават, че са имали по-добра сексуална възбуда. Средната продължителност на съня на участничките в проучването е била 7 часа и 22 минути.

Това проучване показва, че добрият сън е важен за либидото на жените, дори когато те са физически и психически здрави.

Според авторите на проучването краткият и некачествен сън може да доведе до сексуални проблеми при жените. Не е известно как точно недоспиването засяга сексуалното желание. Има хипотези, че настъпват хормонални промени, които се отразяват на либидото. Необходимо е обаче по-задълбочено проучване, което да установи точния механизъм.

Пълноценният сън възстановява силите на организма, подобрява настроението, концентрацията, цялостното здраве, а сега може да се добави и подобряването на сексуалното желание и възбуда.

За появата на сексуални проблеми допринасят множество фактори, като например настроението, отношенията между партньорите, умората, стреса, прием на някои медикаменти, хормонални промени, както и здравословни проблеми.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!