Меню

Уринарната инконтиненцията се среща предимно при жени над 40 години, които са раждали.

Ново проучване показва, че млади жени, които никога не са били бременни също могат да страдат от проблема.

Австралийски учени за първи път са проучили честотата на инконтиненцията сред младите жени.

Те са провели проучване сред 1000 жени на средна възраст 22 години и са установили, че 12.6 % от тях имат инконтиненция.

Данни от предишно проучване показват, че инконтиненцията се среща при 12 % от жени на същата възраст, които обаче са раждали.

Според новото поучване инконтиненцията се среща еднакво често при майки и при жени, които не са раждали въпреки, че бременността се счита за фактор, повишаващ честотата на инконтиненцията.

Участничките в проучването, които са били сексуално активни и не са вземали орални контрацептиви по-често съобщават за наличие на инконтиненция. Вероятно от значение е, че те по-често имат инфекции на пикочните пътища.

Учените не са установили друга връзка между инконтиненцията и фактори като телесното тегло, физическата активност. Според тях това се дължи на факта, че участничките в проучването са били млади, физически активни и с нормално телесно тегло.

Проучването е публикувано в сп. Annals of Internal Medicine.

Инконтиненцията представлява неволно изпускане на урина поради недостатъчност на сфинктерите на пикочния мехур.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!