Начало / Женско здраве / Как да увеличите гърдите си по естествен начин

Как да увеличите гърдите си по естествен начин

дек. 16, 2015

соя

Mалкият бюст често е повод за притеснение и липса на самочувствие. Повечето жени смятат, че мъжете харесват жени с големи гърди и че няма да бъдат атрактивни за мъжкия пол, ако гърдите им не са с правилния размер.

Козметичната индустрия е изпълнена с различни методи за уголемяване на гърдите, които варират от кремове, таблетки и хормонални инжекции до скъпи хирургични интервенции. Ако вие не желаете да прибягвате до такива методи, но все пак искате да увеличите размера на гърдите си може да опитате някои натурални методи. Ето и някои от тях:

  • Упражнения

Някои упражнения като лицеви опори или махове с ръцете над главата могат да помогнат за укрепване и разрастване на мускулите на гърдите. Опитвайте се да правите тези упражнения между 15 и 30 минути дневно и след няколко месеца може да забележите първите резултати.

  • Масаж на гърдите

Масажирането на гърдите се счита за един от най-добрите и ефективни методи за естествено увеличаване на размера на бюста. Масажите по 30 минути дневно могат да помогнат за увеличаването на гърдите с до един размер повече. При масажите се подобрява притока на кръв, което спомага за растежа на гърдите. Освен това при редовния масаж се увеличава продукцията на хормона пролактин, който стимулира увеличаването на гърдите.

  • Похапвайте храни, богати на естрогени

Размерът на гърдите ви зависи от наличието или липсата на някои хормони в тялото. Така например при повишени нива на мъжкия полов хормон тестостерон и занижени на женския полов хормон естроген в тялото на жената може да се затрудни нарастването на гърдите.

Най-добрият начин да се справите с този проблем е да похапвате храни, богати на естроген. Някои от най-подходящите такива храни са ленено семе, анасонови семена, соеви продукти, леща, боб, млечни продукти и слънчогледови семки.

  • Увеличете приема на полезни мазнини

Приема на някои видове мазнини може да помогне за увеличаване на размера на гърдите. Такива полезни мазнини се съдържат в яйцата, ядките, зехтина, по-мазната риба и фъстъченото масло. За препоръчване е да комбинирате приема на тези храни с редовни физически тренировки.

  • Семена от копър

В семената от копър се съдържат високи количества флавоноиди, които стимулират продуцкията на естроген, а оттам и растежа на гърдите. Семена от копър могат да се открият на пазара под формата на хранителна добавка.