Меню

Лечението на фибромите на матката чрез емболизация на маточните артерии може да навреди на последваща бременност, показва проучване публикувано в списание The Obstetrician and Gynaecologist .

Лекари от Великобритания са разгледали случаите на 215 бременни жени, на които преди това е била извършена емболизация на маточните артерии по повод фибром на матката.

Резултатите показват по-висока честота на аборти, цезарово сечение и тежки кръвоизливи след раждане.

Рискът от аборт при жени, лекувани чрез емболизация на маточните артерии е 35 %, докато при нелекувани жени е 10 – 15 %.

Случаите на цезарово сечение са 67 %, докато нормалната честота е 20 – 25 %., а кръвоизливите след раждане са повече от два пъти по-чести.

Новородените деца са с по-ниско тегло.

Необходимо е задълбочено проучване на тази процедура, тъй като пациентите трябва да знаят за предимствата и недостатъците на лечебните методи на фибромите на матката.

Фибромите са малки доброкачествени тумори на гладката мускулатура на матката.

В зависимост от тяхната големина, брой и локализация, те могат да са причина за силни менструални болки или да затруднат забременяването.

Счита се, че 40 % от жените в репродуктивна възраст имат фиброми.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!