Меню

Високите жени имат по-голям риск от развитие на рак на яйчниците, показва ново проучване.

Британски учени са анализирали данните от 47 проучвания, проведени в 14 държави, обхващащи около 25000 жени, болни от рак на яйчниците и повече от 80000 здрави жени.

Като обобщават резултатите от всички проучвания, учените стигат до заключението, че високия ръст е рисков фактор за рак на яйчниците.

Те са установили, че всеки 5 см увеличаване на ръста води до 7 % по-висок риск от рак на яйчниците.

Въпреки, че повишаването на риска статистически е значително, то вероятността човек да развие рак на яйчниците е ниска и ръста оказва слабо влияние.

Проучването показва наличието още на ясна връзка между затлъстяването и рака на яйчниците, но само при жени, които не са провеждали хормонозаместителна терапия.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!