Меню

Учени от Бостънския Университет са установили комбинации от гени, които се свързват с дълголетието, съобщава списание Science.

Те са проучили гените на над 1000 столетници и са установили 150 специфични съчетания от гени, които им позволяват да предсказват, кои хора ще доживеят до 100 години с точност 77 %

Според проф. Паола Себастиани, ръководител на проучването грешката в 23 % от случаите показва, че тези хора могат да имат други редки генетични комбинации или, че факторите на външната среда са отговорни за тяхното дълголетие.

Учените от Бостън не планират разработването на тест за предсказване на дълголетие.

Според други проучвания генетичните фактори определят само 20 до 30 % от вероятността човек да доживее до 85 годишна възраст. Определящи са факторите на външната среда, включително начина на живот – диета, тютюнопушене, двигателна активност.

В развитите страни само един на 6000 души доживява до 100 годишна възраст.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!