Четири годишно проучване ще установи дали лечението на туберкулозата може да бъде ускорено.

Лекари от St George’s Medical School в Лондон ще тестват комбинация от два антибиотика на 1200 пациента в четири африкански страни.

Сегашното лечение на туберкулозата  отнема 6 месеца. Много пациенти в развиващите се страни прекъсват лечението си веднага щом се почувстват по-добре.

Счита се, че по-краткото лечение ще повиши шанса на болните да завършат лечението си и да бъдат излекувани.

През юли в Мозамбик, Замбия, Зимбабве и Южна Африка ще започне проучване, което цели да установи ефективността и безопасността на комбинацията от два антибиотика – рифапентин и моксифлоксацин. Изследването трябва да покаже дали четири месечния курс на лечение с прием на медикаментите два пъти седмично е толкова ефективен, колкото 6 месечния курс с прием на лекарствата веднъж седмично.

Лечението на туберкулозата е трудно както за пациентите така и за здравната система.
Разработването на ново противотуберкулозно средство може да отнеме повече от 15 години и да струва приблизително 5 милиарда долара.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!