Меню

Броят на страдащите от артериална хипертония ще достигне 1,5 милиарда до 2025 г., предупреждават експерти.

Един на всеки четири човека в света има високо кръвно налягане, което повишава риска от сърдечно-съдови заболявания, инсулт, инфаркт и смърт.

Проблемът с високото кръвно налягане много бързо се разпространява от развитите страни към страни като Индия и Китай.

Много хора считат, че хипертонията е лечимо заболяване и спират да приемат лекарствата или намаляват дозата им, след като стойностите на кръвното налягане се понижат. Изключително важно е те да разберат, че предписаните медикаменти трябва да продължат да се вземат и след като стойностите на кръвното налягане се нормализират.

Лекарите трябва да обясняват на пациентите, че хипертонията е първия сигнал за настъпване на увреждания в много органи на тялото. Тези увреждания могат да бъдат предотвратени или значително забавени при контрол на кръвното налягане.

Фактори като обездвижване, богата на сол и на мазнини диета, употреба на алкохол и тютюнопушене, повишават риска от артериална хипертония.

Хората от всички възрасти трябва да започнат да обръщат внимание на начина си на живот и да вземат мерки за понижаване на риска.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!