Начало / Актуални теми / Ново лечение на алергията до три години

Ново лечение на алергията до три години

сеп. 13, 2006

Учени твърдят, че в следващите няколко години ще предложат ново лечение на алергичните заболявания.

Милиони хора, страдащи от сенна хрема и астма могат да бъдат напълно излекувани и алергиите да се превърнат в история. Подобно лечение се разработва и за хората с алергия към храни като млечни продукти, фъстъци, бадеми, скариди и др.

Д-р Роналд ван Рии от Университета в Амстердам съобщи, че са постигнали значителен напредък в областта на лечението на алертията и скоро ще могат да предложат лечение, което да предотвратява алергичните реакции.

В срок от 7 до 10 години ще бъде разработено ефективно лечение на хранителните алергии, а за респираторните алергии, включително сенна хрема и астма, този срок ще бъде много по-кратък – 3 до 5 години.

Новото лечение е разработено чрез създаване на модифицирани варианти на алергени като полени, прах или хранителни продукти.

Учените са открили, че при контакт на пациентите с модифицирани алергени не възниква алергична реакция и постепенно се развива толерантност.

Чрез генноинженерни технологии ще бъдат създадени антиалергични лекарства, които за да бъдат ефективни ще трябва да се приемат редовно в продължение на няколко години.