Повечето хора стават по-щастливи с напредването на възрастта, показва проучване, проведено сред хора на възраст до 90 – 95 години.

Въпреки тревогите за влошеното здраве, доходите, промените в социалния статус, според психолози късната възраст се оказва златен период.

Възрастните хора осъзнават, че времето, което им остава намалява и се опитват да го прекарат по най-добрия начин. Те са се научили да избягват ситуации, които ги натъжават или стресират.

В проучването на доктор Лаура Карстенсен, професор по психология в Университета Станфорд са участвали доброволци на възраст от 18 до 95 години. Те са водили дневници за емоционалното си състояние по време на различни експерименти.

Проучването показва, че възрастните хора са по-малко склонни да изпитват продължителни негативни емоции, в сравнение с младите. Освен това са по-добри при контролирането и балансирането на емоциите си.

Много млади хора свързват остаряването с появата на болести, слабост и зависимост от другите. В много случаи истината е друга. Много възрастни хора водят активен и здравословен живот, изпълнен с положителни емоции.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!