Меню

По-дългите полети и нарастващия брой на възрастни пътници е свързано с по-честите здравословни проблеми по време на полет, твърдят американски учени.

При полети с продължителност 8 часа риска от венозна тромбоза е най-голям.

75 % от случаите на венозен тромбоемболизъм по време на полет се дължат на липса на движение.

За понижаване на риска се препоръчва прием на повече течности, раздвижване или смяна на позата, носене на еластични чорапи.

Хората с дихателни проблеми могат да имат затруднено дишане, поради пониженото съдържание на кислород. Разширяването на газовете в тялото крие риск за хора, които наскоро са претърпяли хирургична операция. Има случаи на отваряне на рани, на чревни перфорации.

Продължителният престой в тясно помещение на много хора създава опасност от разпространение на инфекциозни заболявания като грип, шарка, остър респираторен синдром и др.

Хора възнамеряващи да пътуват на дълго разстояние трябва да се консултират с личния си лекар дали здравословното им състояние позволява това.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!