Меню

Пиенето на 500 мл мляко на ден може да предпази от развитие на диабет и сърдечни заболявания.

Учени от Университета в Кардиф (University of Cardiff) са установили, че консумирането на млечни продукти понижава риска от метаболитен синдром – комплекс от симптоми, които повишават вероятността за развитие на диабет.

Екипът от Уелс са проучили диетата на 2375 мъже на възраст от 45 до 59 години с метаболитен синдром. Те са разгледали хранителните им дневници за период от 20 години, за да разберат какво количество мляко и млечни продукти са консумирали.

Резултатите от проучването показват, че мъжете, които са пиели по 500 мл мляко на ден имат 62 % по-малък риск от развитие на метаболитен синдром, а при тези, които редовно са консумирали млечни продукти риска е 56% по-малък.

Според проф. Питър Елууд, ръководител на проучването консумацията на мляко във Великобритания през последните 20 години се е понижила значително.

Млечните продукти са важна част от здравословната и балансирана диета. Препоръчва се хората да консумират повече нискомаслени млечни продукти.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!