Меню

Всеки знае, че трябва да приемате по-малко калории ако искате да намалите теглото си, но хапването на по-малки порции е доста трудна задача за някои хора, особено тези с по-голям апетит. Но отслабването и за тези хора може да е малко по-лесно ако в ежедневието си приложат някои лесни за изпълнение съвети, които ще им помогнат да намалят чувството за глад.

Пийте повече вода
Експертите съветват да се изпива по една чаша вода преди всяко хранене, защото по такъв начин няма да приемете толкова много храна и ще се почувствате сити по-рано. Когато се почувствате гладни, а не е време все още за ядене първо изпийте една чаша вода преди да хапнете нещо. Не чакайте да се почувствате жадни, за да пиете вода. Повечето хора са вече леко дехидратирани преди да усетят, че са жадни.

Прибавете фибри към вашата диета
Фибрите подпомагат метаболизма и спомагат неговото засилване и затова са особено полезни при диети. Освен това тъй като фибрите се разграждат по-бавно в стомаха с техния прием може по-дълго да се поддържате сити. Овесената каша, пълнозърнестите храни, броколите и кафявия ориз са храни богати на фибри.

Яжте често и по малко
Редовното похапване ви помага да не преяждате. Не пропускайте ядене. Хапванията между основните ядения трябва да се състоят от храни, които са полезни и с ниско съдържание на калории. Избирайте продукти като свежи плодове и зеленчуци, нискокалорично кисело мляко и нискомаслено сирене.

Сменете чиниите
Това е може би един от най-полезните съвети за хора с голям апетит. С по-малките чинии ще ядете по-малки порции. Много хора се изкушават да ядат дори и след като вече не се чувстват гладни именно, защото все още имат ядене в големите си чинии.

Яжте бавно
Важно е да се храните бавно и да дъвчете храната си добре. Ако сте свикнали да се храните на крак се опитайте да отделите време и да се нахраните на спокойствие. Като се храните по-бавно мозъкът ви по-бързо ще изпрати сигнал, че сте се наяли.

Упражнявайте се редовно
С редовните упражнения вие ще повлияете и на някои хормони отговорни за приемът на храна. Така например когато тренирате усилено намаляват нивата на хормона грелин, който е един от виновниците за повишения апетит. Освен това с тренировките ще намалите мазнините в тялото си и ще увеличите мускулната си маса и по този начин и външният ви вид и самочувствието ви ще се подобрят.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!