Меню

Хората, които работят на смени имат по-голям риск от инфаркт и инсулт, показва проучване, публикувано в сп British Medical Journal.

Учени от Канада и Норвегия са анализирали данни от 34 самостоятелни проучвания.

Те са установили, че при хората, които работят на смени честотата на инфарктите и инсултите е по-висока, съответно с 23 % и с 5 %.

Учените са взели под внимание социалния статус, диетата и общото здравословно състояние на участниците в проучването.

По-често работещите на смени хора имат проблеми с апетита и храносмилането, използват стимуланти, успокоителни средства, имат социални и семейни проблеми. Това може да доведе до грешки или инциденти на работното място.

Ограничаването на нощните смени и осигуряването на нормален сън за две последователни нощи между смените може да помогне на хората да се справят с проблема.

Предишни проучвания са установили, че при работниците на смени има също повишен риск от високо кръвно налягане и висок холестерол.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!