Меню

Около една трета от най-често срещаните тумори в развитите страни могат да бъдат предотвратени чрез диета, двигателна активност и контрол на телесното тегло, показва международно проучване.

23-ма експерти са анализирали данни за влиянието на диетата, упражненията и теглото върху 12 най-често срещани тумори.

Те са установили, че здравословния начин на живот може да предотврати около 40 % от туморите на дебелото черво и на гърдата.

Това проучване показва, че незначителни промени в начина на живот могат да доведат до значително понижаване на случаите на рак.

След тютюнопушенето най-чести причини за злокачествени заболявания са затлъстяването, неправилната диета и повишената консумация на алкохол. Тези причини могат да бъдат предотвратени.

Ето защо превенцията на раковите заболявания трябва да се превърне в приоритет на правителствата по целия свят.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!