Децата, които могат да устоят на сладки изкушения е по-вероятно да имат нормално телесно тегло, когато пораснат, показва проучване, публикувано в сп. Pediatrics.

През периода от 1968 до 1974 г е бил проведен тест сред 653 деца на четири години. Те е трябвало да избират между това да изядат един сладкиш веднага или да изчакат 15 минути и да получат два сладкиша.

Учени от университета на Уисконсин в Медисън са проследили участниците в проучването след три десетилетия. Те са установили, че децата, които са показали самоконтрол в ранното си детство имат по-нисък индекс на телесна маса като възрастни.

Всяка минута, през която децата са устояли на изкушението да изядат поставена пред тах бисквитка или бонбон води до 0.2 по-нисък индекс на телесна маса.

Формирането на самоконтрол у децата може да спомогне за регулирането на калорийния прием и за поддържането на нормално телесно тегло.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!