Британски учени твърдят, че 10-годишните деца с по-висок коефициент на интелигентност е по-вероятно по-късно да станат вегетарианци.

В проучването са участвали 8170 мъже и жени, родени във Великобритания през 1970 г. Всички те са направили IQ тест, когато са били на 10 години, а 20 години по-късно са отговорили на въпроса дали са вегетарианци.

366 участника са казали, че са вегетарианци, въпреки че повече от 100 души са съобщили, че консумират риба и пилешко месо.

IQ резултатите на вегетарианците са били с 5 точки по-високи.

Проучването показва наличие на връзка между вегетарианството и по-високото образование, по-високата социална класа.

Като се има предвит ползата от вегетарианската диета, тези резултати могат да помогнат да се обясни връзката между по-високата интелигентност и понижения риск от сърдечни заболявания.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!