Меню

Атлетите, които трябва да пропътуват разстояние повече от пет часови зони, за да отидат на състезание имат над два пъти по-висок риск да се чувстват неразположени, показва ново проучване.

Известно е, че при международни полети риска за здравето се повишава поради наличието на алергени и микроорганизми в самолета.

Според това проучване обаче влошаването на здравето при пътуване е по-вероятно да се дължи на промяната на обичайната обстановка.

Промяната на температурата, влажността, надморската височина, различната храна може да влоши здравето на спортистите, когато пристигнат в далечна държава.

Най-често се касае за респираторни заболявания, следвани от гастроинтестинални и кожни проблеми.

Проучването е публикувано в сп. British Medical Journal.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!