Меню

Хората, страдащи от епилепсия трябва да знаят, че употребата на гинко билоба може да повиши риска от пристъпи, показва проучване, публикувано в списание Journal of Natural Products.

Учени от Университета в Бон са установили 10 случая на епилептични припадъци, причинени от гинко билоба.

Те са изследвали специфична химична съставка на билката, наречена гинкотоксин. Според тях тази съставка може да предизвика епилептичен припадък.

Въпреки, че няма категорични доказателства, че билката е причина за повишаването на пристъпите в докладваните случаи, пациентите трябва да знаят за тази възможност.

Препоръчва се на производителите да тестват продуктите си, които съдържат гинко билоба за нивото на този токсин.

Гинко билоба е билка, която се прилага при много здравословни проблеми, като депресия, отслабване на паметта, главоболие, замаяност и др.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!