Меню

Твърдението, че възрастните хора имат нарушен сън може да се окаже погрешно според американски учени.

Телефонно проучване, обхващащо повече от 150 000 човека показва, че с възрастта качеството на съня се подобрява. Единственото изключение от тази тенденция са хората на средна възраст, които имат по-лош сън. Най-добър сън съобщават, че имат хората над 70 години.

Участниците в проучването са били разпитвани дали имат смущения в съня, дали заспиват трудно или спят твърде много, чувстват ли се уморени през деня. Задавани са им и въпроси относно тяхното образование, доходи, настроение, общо здравословно състояние.

Резултатите от проучването се основават на собственото мнение на участниците, което е субективно.

Възможно е нарушенията в съня при възрастните хора да не предизвикват такава степен на дискомфорт, каквато биха предизвикали при по-млади хора.

Според експертите възрастта не е фактор, който самостоятелно оказва влияние върху съня.

Проблемите в съня при възрастните хора не трябва да се възприемат като характерни за тях, тъй като те могат да бъдат индикатор за наличието на здравословен проблем.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!