Меню

Физическите упражнения може временно да намалят никотиновата нужда, показва ново проучване.

Учени от университета в Екзитър, Великобритания са разгледали данните от 19 предишни клинични проучвания. Те са установили, че упражненията помагат на пушачите, които се опитват да откажат вредния навик, като намаляват нуждата им от никотин.

Участниците в проучването най-често са карали велосипед или са ходели бързо. Те съобщават, че след тренировка са имали по-малко желание да пушат цигара.

Упражненията отвличат вниманието, а също и повишават настроението на хората, при което те не изпитват желание да пушат, за да се почустват по-добре.

Пушачите често повишават теглото си, когато се опитат да откажат цигарите. Това може да се предотврати чрез спортуването.

Проучването е публикувано в сп. Addiction.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!