Меню

Възрастните хора, които тежат няколко килограма над нормата живеят по-дълго от хората с нормално тегло, показва австралийско проучване, публикувано в Journal of the American Geriatric Society.

Целта на проучването е била да установи кои стойности на индекса на телесна маса се асоциират с най-нисък риск от смърт при възрастните хора.

Екип от учени от Университета на Западна Австралия са проследили смъртните случаи за период от 10 години сред доброволци на възраст между 70 и 75 години.

Резултатите от проучването показват, че хората с леко повишено тегло имат най-нисък риск от смърт.

Според проф. Фликър, ръководител на проучването рисковете и ползите, свързани с наднорменото тегло при хората над 70 г. са различни от тези при по-младите хора.

Независимо от теглото заседналия начин на живот повишава риска от смърт с 50 % при жените и с 25 % при мъжете.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!