Начало / Актуални теми / Защо трябва да пробвате йога упражнения?

Защо трябва да пробвате йога упражнения?

ян. 14, 2014

Много от нас с настъпването на новата година дават обещания как тази година ще се променят, ще започнат да тренират и да се грижат за външния си вид. Много от нас не спазват това обещание, но не е нужно да полагате огромни усилия, за да постигнете целта си. Дори йога упражненията, които могат да са много отпускащи и релаксиращи, могат да ви помогнат да поддържате формата си. Ето и някои от положителните страни на йогата:

Енергизира тялото

Много от нас се чувстват изцедени в края на работния ден. Да се справяш с най-различни задачи през деня може да бъде много изморително. Няколко минути йога упражнения дневно могат да ви доставят нужната енергия за справяне с ежедневните задачи.

Подобрява взаимоотношенията

Йогата може да ви помогне да подобрите отношенията с партньора си. Това е така, защото йогата ви помага да се отпуснете и да мислите по-трезво и ясно и може да ви предпази от ненужни конфликти с човека до вас или близките ви.

Подобрява подвижността на тялото

С йога упражненията вие ще подобрите подвижността на тялото и ще намалите риска от травми. Всяка поза в йогата е насочена към определена мускулна група. В началото е добре да не започвате със сложни йога пози, а постепенно да напредвате с времето, когато тялото ви е свикнало с редовната физическа активност.

Намалява стреса

Може да успокоите ума си чрез йога упражнения. Чрез тези упражнения ще намалите стреса и ще позволите на тялото си да се освободи от негативната енергия събирана през работния ден. Освен това йогата спомага за подобряване на концентрацията.

Подобрява баланса

Чрез йогата може да подобрите баланса и стабилността на вашето тяло. Йога упражненията за баланс изискват включването на допълнителни мускулни групи и по този начин се подобрява цялостния телесен баланс. Освен това с йогата може да подобрите стойката си, защото значителна част от упражненията изискват използването на мускулите на гърба и раменете.