Начало / Диабет / Съвети за по-добър секс при диабетици

Съвети за по-добър секс при диабетици

дек. 4, 2015

секс

Промяната в кръвната захар може да окаже силно влияние на вашето представяне в леглото. Диабетът е заболяване, което повлиява всеки един аспект от живота на пациентите, включително и техния сексуален живот. Ако сте диабетик трябва да сте наясно обаче, че ако следите правилно своето състояние и следвате указанията на вашия лекар няма да се оплаквате от проблеми в леглото, като еректилна дисфункция и вагинална сухота. Някои от следните съвети могат да ви помогнат за достигането на по-задоволителен сексуален живот, въпреки наличието на диабет:

  • Използвайте лубриканти

При жените с диабет често се наблюдава вагинална сухота в резултат на промените в кръвната захар. За да се справите с проблема може да използвате вагинални лубриканти, които да подобрят приятните усещания по време на сексуален контакт.

  • Експериментирайте с нови играчки

Ако усещате, че с партньора ви вече не се наслаждавате така на секса, както преди може би причината е в диабета. Диабетиците, често страдат от намален приток на кръв към половите органи, което води до по-трудна възбуда и намалено либидо. Учените са установили, че пациентите с диабет достигат по-трудно до оргазъм, поради промените в кръвоносните съдове и нервите, които настъпват в резултат на заболяването. Един от начините да получите по-добра стимулация по време на секс е да пробвате някои нови секс играчки в леглото.

  • Обръщайте внимание на своето pH

Повишаването на кръвната захар при жените може да промени баланса на рН на тяхната вагина и това да доведе до някои хронични и трудни за лечение вагинални инфекции. Един от начините да поддържате баланса на рН е да използвате измиващи интимни гелове, които са специално създадени за това.

Поддържането на кръвната захар в норма е важно не само за поддържането на нормален сексуален живот, но и за вашето общо здравословно състояние. Като следите добре вашето състояние ще се предпазите от някои от усложненията на диабета, като увреждане на кръвоносните съдове и нервите. Нужно е да обръщате внимание на това с какво се храните, предпочитайте пълнозърнестите храни, плодове и зеленчуци.

  • Движете се

Учените са доказали, че редовните физически упражнения забавят настъпването на диабетните усложнения, а освен това могат да помогнат за подобряването на представянето ви в леглото. С упражненията ще подобрите общото си здравословно състояние, подвижността си и настроението си. Не е нужно да се пренапрягате, дори леките упражнения като йога или ходене са достатъчни, за да се чувствате добре.

  • Спете достатъчно

За диабетиците е изключително важно да спят достатъчно. Сънят е важен за добрият контрол на кръвната захар. Учените са доказали, че поне 6 часа сън на ден понижават риска от покачване на кръвната захар.

  • Намалете консумацията на алкохол

Алкохолът може да помогне за повишаването на вашето сексуално желание, но освен това той води и до силно занижаване на глюкозата в кръвта, което за диабетиците е особено опасно. За тях се препоръчва само по едно питие по време на хранене. Така ще намалите риска от понижаване на кръвната захар.