Меню

Няма точна дефиниция на понятието суперхрани, но се счита, че това са плодове и зеленчуци, които са особено полезни за здравето на човека. Според това определение къдравото зеле трябва да бъде сред топ десет на суперхраните.

Къдравото зеле е богат източник на витамини и минерали, които са полезни за черния дроб, подпомагат храносмилането и детоксикацията на организма.

В къдравото зеле се съдържа повече желязо отколкото в месото. Съдържанието на калций в съчетание на магнезий, необходим за усвояването му е по-високо, отколкото в млякото.

Къдравото зеле е богато на фибри, от които човек се нуждае много. Дефицитът на фибри се свързва с редица заболявания, като храносмилателни нарушения и злокачествени заболявания.

Всяка порция къдраво зеле осигурява повече от 120 g омега – 3 мастни киселини и над 90 g омега – 6 мастни киселини.

Има противовъзпалителен ефект и може да помогне при автоимунни заболявания.

Лесно се приготвя и е много вкусно.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!