Начало / Отслабване / Как може да помогне масажът за отслабване?

Как може да помогне масажът за отслабване?

юни 5, 2020

масажът за отслабване

Едва ли има човек, който да не е наясно, че за да се свалят излишни килограми трябва да се намери баланс между правилното хранене и редовните физически натоварвания. Процесът може да бъде бавен и труден, но след като започнете да виждате резултати ще знаете, че си е струвало. Тъй като понякога процесът на отслабване може да бъде изтощаващ и един масаж би се отразил много благотворно. Добрата новина е, че той може да ви помогне и да свалите някои от излишните килограми.

Ето и някои от ползите от масажа:

Подобрява кръвообращението

Чрез кръвта в тялото се пренасят кислород и хранителни вещества. При масаж се подобрява кръвоообращението, а оттам и доставянето на кислород и хранителни вещества. Освен това чрез масажа се подобрява и обмена на субстанции между тъканите и кръвоносните съдове, а оттам и тъканния метаболизъм.

Редуцира мазнините

Нашите тела складират мазнини в мастните клетки. Някои проучвания сочат, че честите масажи на проблемни зони, в които има натрупване на мазнини може да помогне за намаляването им. Не трябва да забравяте обаче, че подобен ефект би се постигнал само ако масажът се комбинира с правилно хранене и редовни физически упражнения.

Подобрява мускулната сила

Ако тренирате усилено, масажът може да помогне на тялото ви да се възстанови по най-добрия начин. Чрез редовните тренировки ще имате възможността да увеличите мускулната си маса и мускулите ви да заякнат, а масажът от друга страна помага за поддръжане на еластичността и силата на мускулите.

Ускоряване на метаболизма

С непрекъснатото напрежение на работа и в ежедневието вашият метаболизъм може сериозно да пострада и това да доведе до покачване на телесното тегло. Ако целта ви е да отслабнете освен правилния хранителен режим и тренировки, масажът също може да е от полза. Съществуват специални масажни техники, които стимулират метаболизма и които могат да помогнат за по-ефективното горене на калории.

Намаляване на целулита

Ако в тялото ви са се натрупали прекалено много мазнини може да се появи целулит. Той е по-силно изразен най-често в областта на бедрата и дупето. Честите масажи могат да помогнат за по-равномерно разпределяне на мазнините в проблемните зони и да се намали в известна степен целулита.

Освобождаване на тялото от токсини

Нашето тяло се освобождава от токсини основно чрез бъбреците и уринарния тракт. Ако чрез масаж се подобри кръвообращението това би спомогнало и за по-ефективното отстраняване на токсините от тялото. Смята се, че натрупването на токсини може да е причина за повишаването на количеството на мазнини в тялото. Тъй че това може да е още един стимул редовно да се възползвате от полезните ефекти на масажа върху цялото тяло.