Меню

Повече от една трета от британците губят по две години от съня си, поради хъркането на техните партньори.

Според проучване на Британската асоциация по хъркане и сънна апнея спането до човек, който хърка ще ви лиши от средно два часа сън на нощ.

Ако средната продължителност на една връзка е 24 години, то това се равнява на две години загуба на сън.
85 % от участниците в проучването са казали, че тяхната връзка ще бъде по-добра ако проблема с хъркането на партньорите им се разреши.

Според 55 % от анкетираните хъркането се е отразило негативно на сексуалния им живот. Много от тях се оплакват, че допускат грешки по време на работа, защото са били будни през нощта.

Недоспиването може да се отрази негативно върху физическото, умственото и емоционалното състояние на човека. Счита се, че повишава риска от затлъстяване, диабет тип 2, самоубийство и др.

Хъркането е шум, който се дължи на вибрациите на мекото небце и други меки тъкани в задната част на гърлото.

Редица фактори влошават хъркането, включително алкохол, затлъстяване, настинка, спане по гръб.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!