Меню

Лечение чрез ултразвук може да понижи повишеното изпотяване в подмишничната област с близо 80 %, показва ново проучване.

Американски учени са провели малко проучване сред 14 мъже и жени на възраст между 18 и 75 години. Всички те са имали хиперхидроза, състояние, при което човек се изпотява повече, отколкото е необходимо за охлаждане на тялото. Изпотяване се появява дори когато околната температура не е висока, а пациента не е физически натоварен.

Според д-р Марк Нестор, ръководител на проучването ултразвуковото лечение на хиперхидрозата е ефективен и безопасен метод. Състои се в затопляне и разрушаване на потните жлези в подмишничната област.

Проучването е представено на ежегодната среща на Американската академия по дерматология.

Лечението се състои от две процедури през 28 дни. Времето за третиране на едната подмишница е около 20 минути. Два месеца след втората процедура учените са установили средно 80 % понижение на продукцията на пот.

Резултатите са обнадеждаващи, но е необходимо по-голямо проучване. Изследването на тъкан от подмишничната област под микроскоп ще даде възможност да се установи дали потните жлези са наистина разрушени или поради възпалителен процес не функционират.

Други методи за лечение на хиперхидрозата са: антиперспиранти, инжектиране на ботокс, йонофореза, оперативно лечение.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!