Меню

Хората, които са генетично предразположени към затлъстяване трябва да избягват подсладените напитки.

Американски учени са установили, че редовната консумация на подсладени напитки води до повишаване на телесното тегло при хора, които имат генетичен риск от затлъстяване.

Проучването, публикувано в New England Journal of Medicine затвърждава мнението, че при затлъстяването роля играят както генетични фактори, така и фактори на външната среда.

Учените са анализирали данните от три самостоятелни проучвания, които са обхванали над 32000 души. Всички участници са били анкетирани за храната и напитките, които са приемали.

Специалистите разделили участниците на 4 групи – хора, които са консумирали до една подсладена напитка за месец, от 1 до 4 напитки за месец, от 2 до 6 напитки седмично и над една напитка дневно.

Резултатите са показали, че хората, които са консумирали над една подсладена напитка дневно са имали два пъти по-висок риск от затлъстяване в сравнение с хората, консумирали под една напитка за месец.

Според авторите на проучването ако хората избягват висококалоричните храни, те могат лесно да контролират телесното си тегло, независимо от генетичната предиспозиция.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!