Начало / Мъжко здраве / Как мъжете могат да намалят риска от преждевременна еякулация?

Как мъжете могат да намалят риска от преждевременна еякулация?

апр. 28, 2015

Преждевременната еякулация е често срещан проблем при мъжете в някакъв период от техния живот. Всяка година между 20 и 30 милиона мъже се оплакват от преждевременна еякулация. По-често тя се среща при млади и все още неопитни мъже, отколкото при по-възрастни мъже. Множество фактори могат да доведат до това, но мъжете могат да се контролират с подходящи и лесни техники. Ето и някои от тях:

  • Дълбоко дишане

Дълбокото дишане е форма на медитация, която в някои случаи може да спомогне за контрола на възбудата и напрежението и намаляване на риска от преждевременна еякулация. Вдишайте дълбоко и задръжте дъха си за пет секунди и бавно издишайте. Упражнявайте тази техника редовно и постепенно може да я приложите при сексуален контакт, ако се оплаквате от труден контрол над еякулацията си.

  • Научете се да контролирате оргазма си

Докато мастурбирате или по време на сексуален контакт се фокусирайте върху контрола на оргазма си. Стимулирайте се до момента, в който усетите, че предстои еякулация и тогава спрете. Направете същото нещо няколко пъти преди да достигнете оргазъм. Така по-лесно ще може да разпознавате какво усещате преди оргазъм и ще можете по-лесно да контролирате ситуацията.

  • Слагайте презерватив

Този метод може да ви звучи много прост, но е много успешен при голяма част от мъжете. Презервативите намаляват стимулацията на пениса и това забавя момента на еякулация. Някои презервативи са обработени с тънък слой гел, който намалява чувствителността на пениса и това допълнително може да ви помогне да удължите времето на сексуалния акт.

  • Упражнете стратегически натиск

С малко познания по анатомия може да забавите момента на еякулация, ако приложите натиск върху една определена точка. Ако притиснете перинеума – област разположена между скротума и ануса ще упражните натиск върху простатната си жлеза, която има главна роля в акта на еякулация. Именно простатната жлеза се съкращава и отделя еякулат при оргазъм, а с нейното притискане вие ще забавите този процес. Може да помолите своя партньор да осъществи натиск върху перинеума по време на сексуалния контакт.

  • Намалете напрежението

За много мъже притеснението дали ще се представят добре може да доведе до преждевременна еякулация. Отпуснете се и си спомнете, че вашият партньор също има притеснения най-вероятно, а и най-важното е да се чувствате добре. Вместо да мислите само за момента на оргазма си напомнете, че сексуалния контакт е време, в което да си доставите взаимно удоволствие и да проявите близост.

  • Фокусирайте се върху любовната игра

За да се насладите напълно на сексуалния акт с партньора си се фокусирайте върху любовната игра. Обърнете нужното внимание на партньора си и му доставете удоволствие по различни начини.

  • Посетете лекар

Ако често се оплаквате от преждевременна еякулация и трудно успявате да овладеете своята възбуда може да се консултирате със специалист. Лекарят може да ви препоръча различни методи на лечение в зависимост от вашата възраст и общо здравословно състояние.