Начало / Секс и здраве / Каква може да бъде причината за болка при секс при мъжете?

Каква може да бъде причината за болка при секс при мъжете?

ное. 12, 2013

Изпитването на болка по време на секс прави сексуалния акт неприятен и не позволява на партньорите да изпитат удоволствие от близостта помежду си. Освен това болката по време на секс може да окаже психологичен ефект върху мъжа и той да започне да изпитва страх от пенетрация и това от своя страна да доведе до импотентност. Има няколко причини, които могат да доведат до неприятни усещания при полов акт:

Болест на Пейрони

Това е заболяване, при което пенисът на мъжа се изкривява на една страна в известна степен по време на ерекция. Това не създава трудности при уриниране, но може да доведе до болка при сексуален контакт. Учените смятат, че изкривяването може да се дължи на предишна травма на пениса, генетично заболяване или дефицит на витамин Е. Болестта на Пейрони се среща най-често при мъже на възраст между 40 и 60 години.

Простатит

Простатитът представлява възпаление или инфекция на простатната жлеза, която се разполага зад пениса. Това води до болка при уриниране и болка при еякулация, и сексуален контакт.

Възпаление на пикочните пътища

При навлизането на бактерии през уретрата в пикочните пътища на мъжа те могат да доведат до възпаление. Тези бактерии могат да причинят простатит или да атакуват бъбреците и това да стане причина за болка при секс. Пиенето на много течности може да облекчи състоянието на мъжа.

Херпес

Мъжете с генитален херпес могат да имат ранички по пениса, които да причинят болка при пенетрация. Най-доброто решение е мъжете да се въздържат от сексуални контакти, докато раничките заздравеят. Освен това херпесът е много заразен и при секс може да се зарази и другия партньор.

Фимоза

Фимозата е състояние, при което препуциумът на пениса не може да се изтегли зад главичката на пениса. Това състояние е характерно за децата до тригодишна възраст, когато фимозата е физиологична. Ако след това препуциумът не може да се изтегли се говори за патологична фимоза. Фимозата може да се наблюдава в по-напреднала възраст поради загуба на еластичност на кожата на пениса и по-редки ерекции при мъжете.