Меню

Появата на диария при лечение с антибиотици се среща доста често. В някои случаи тази нежелана реакция кара хората да спрат приема на антибиотик.

Ново проучване показва, че пробиотиците, които се откриват в хранителни добавки и някои видове кисело мляко, могат да осигурят ефективна защита срещу диария по време на прием на антибиотици.

Американски учени са анализирали 63 проучвания относно диарията при прием на антибиотици и влиянието на пробиотиците като Lactobacillus, Bifidobacterium, Saccharomyces, Streptococcus, Enterococcus и др.

Резултатите показват, че хората, които са приемали пробиотици по време на лечение с антибиотици имат 42 % по-малък риск да развият диария в сравнение с хората, които не са приемали пробиотици.

Проучването е публикувано в Journal of the American Medical Association.

Необходими са още изследвания, за да се установи кои пробиотици са най-ефективни и дали има някакъв риск от приемането им.

Много типове бактерии се считат за пробиотици, а редица хранителни добавки съдържат комбинация от тези микроорганизми.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!