Меню

Ако искате да живеете по-здравословно си вземете куче, съветват учени.

Компанията на домашни любимци е полезна за здравето на човека, но проучване показва, че ползата от притежание на куче, е по-голяма от тази на котка.

Психолог от Кралския университет в Белфаст (Queen’s University, Belfast) твърди, че собствениците на кучета имат по-ниско артериално кръвно налягане и по-нисък холестерол.

Според д-р Дебора Уелс хората, които се грижат за куче, боледуват по-рядко.

Счита се, че кучето може да помогне за възстановяване от сериозно заболяване като инфаркт, а също и да усети предстоящ епилептичен припадък.

Предполага се, че кучетата ни предпазват от стрес, един от главните рискови фактори за много заболявания.

Отглеждането на куче води до повишаване на физическата активност и улеснява социалните контакти, което може да подобри физическото и психичното здраве на човека.

Психологът д-р Джун Макникълъс казва, че главната причина за по-доброто здраве на собствениците на кучета е не само физическа активност по време на разходка на кучето, но и възможността за социални контакти с други собственици на кучета.

Според нея кучето запълва нуждата на възрастните хора да се чувстват нужни, след като техните деца са напуснали дома.

В някои случаи подкрепата, която може да получим от живатно може да бъде по-голяма от подкрепата от друг човек.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!