Начало / Мъжко здраве / Какви са страховете на мъжете свързани със секса?

Какви са страховете на мъжете свързани със секса?

авг. 31, 2015

Мъжете имат много страхове относно представянето си в леглото. Дори учените смятат, че те много по-често изпитват притеснения относно сексуалните способности, сравнено с жените. Някои от тези страхове сериозно могат да повлияят на способностите на мъжа да задоволи своята партньорка и в същото време да изпита удоволствие от сексуалния контакт.

Най-често срещаните страхове на мъжете, свързани със секса са:

За хубавият секс е нужно да доставите и получите удоволствие. Мъжете са силно съсредоточени върху това да задоволят своята партньорка и понякога това може да доведе до преждевременна еякулация. Причината за бърза еякулация се крие основно на психично ниво. Прекаленото съсредоточаване върху представянето и притеснението дали ще отговори на нуждите на партньорката си карат мъжа да достига до оргазъм по-бързо. С помощта на разбиращ и подкрепящ партньор до себе си мъжете могат бързо да превъзмогнат този проблем и отново да се наслаждават на сексуалната близост изцяло.

  • Малък размер на пениса

Голяма част от мъжете имат комплекс, свързан с големината на половия си член. Според мъжете големината на пениса е признак за мъжественост и способност за задоволяване на партньора. Трябва да знаете обаче, че задоволяването на жената не зависи от големината на достойнството. Точно обратното, когато пенисът е много голям жените не изпитват удоволствие, а дори болка от половия контакт. Всъщност само около 1/3 от вагината на жената (приблизително 3-5 см) е чувствителна и на нея се дължи голяма част от удоволствието от секса. Тъй че, за да задоволите партньорката си не е нужно да имате голям полов член.

  • Липса на добри сексуални умения

Най-често при започването на нова връзка, когато партньорите все още се опознават мъжете се чудят дали са добри любовници и дали партньорката им ще е доволна от техните сексуални умения. За съжаление много от нас не смеят да говорят за неща свързани със секса и този страх на мъжете остава дълго време стаен. Най-добрият начин и вие и партньорката ви да сте задоволени е да говорите за вашите желания, какво ви доставя удоволствие и какво очаквате от човека до себе си, когато става въпрос за сексуална близост.

  • Липса на ерекция

Много мъже се притесняват, че когато дойде време за секс те няма да успеят да получат ерекция. В повечето случаи, когато много мислите за нещо то обикновено става. Истината е, че е нормално това да се случва от време на време и това не значи, че ви има нещо. Много неща могат да спомогнат за липсата на ерекция, като например умора, стрес или трудно отпускане с партньора.

  • Незадоволителен секс

Много мъже живеят в заблудата, че сексът трябва да наподобява на този в порно филмите и ако не правят такъв секс няма да изпитват удоволствие. Важно е да нямате нералистични представи относно сексуалните контакти. Нормално е понякога нещата да не се получават така, както сте си ги представяли. Бъдете позитивни и се опитайте да доставите удоволствие, както на себе си, така и на човека до себе си и не се поставяйте в рамки.

Последни публикации