Меню

Най-голямата пречка за успешното лечение на затлъстяването е възвръщането на загубените чрез диета и упражнения килограми.

Наскоро австралийско проучване показа, че след значителна загуба на тегло, хормоните, регулиращи апетита се връщат на нива, които отново повишават апетита.

Според ново проучване, публикувано в сп. Journal of Clinical Investigation при хората, страдащи от затлъстяване се установяват структурни промени в хипоталамуса. Хипоталамусът е малка област от мозъка, която контролира редица функции в организма, включително и телесното тегло.

Проф. Шварц и колегите му от Университета в Уошингтън  са направили компютърна томография на мозъка на хора, страдащи от затлъстяване, свързано с консумацията на богати на мазнини храни. Те са установили увреждания в специфична област на хипоталамуса.

Учените предполагат, че тези промени в мозъка са причина за високото телесно тегло.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!