Начало / Секс и здраве / Сексът – митове и факти

Сексът – митове и факти

май 14, 2013

Всички сме чували различни митове относно секса, които обаче в повечето случаи не са вярни. Истината е, че сексът при различните хора е строго индивидуален и затова не може всички да бъдат поставени в една група и да бъдат вадени заключения за техния сексуален живот. Ето и някои митове, които могат да бъдат развенчани.

Двойките, които не правят секс най-често са по-възрастни
Хората винаги си мислят, че когато хората са по-млади правят по-често секс. Но истината е, че хората стават доста по-добри в секса с напредването на годините и трупането на опит. Така с опита вие се чувствате и много по-комфортно в леглото и се наслаждавате на сексуалната близост с партньора максимално. Заедно с това много хора вярват, че двойките които много години са заедно правят секс веднъж – два пъти в седмица, но този мит също не е верен. Всичко зависи от взаимоотношенията между хората и техните чувства един към друг.

Мъжете искат да правят по-често секс от жените
Причините за сексуалното желание при мъжете и жените са различни. Мъжете например се водят повече от първичните си желания и животинската си природа. При жените нещата са доста по-комплексни. Жените обикновено имат по-голямо желание за сексуална близост в някои определени периоди от месеца – когато са в овулация например. Освен това жените първо искат емоционална близост и след това секс, затова и в някои случаи техните желания се различават от тези на мъжете. Не може да се заключи със сигурност кой пол обича да прави по-често секс поради различията при двата пола.

Не може да забременеете ако правите секс по време на цикъл
Много момичета си мислят, че не могат да забременеят, ако правят секс по време на цикъл, но това не е вярно. Истината обаче е, че една жена може да забременее през всеки един ден от месеца, ако прави секс без предпазни средства. Това е така, защото яйчникът може да отдели яйцеклетка и в друг период от месеца, а не само по време на овулацията.

Размерът на пениса има значение
Всички мъже мислят така и се притесняват когато са с непозната жена дали ще успеят да я задоволят. Повечето мъже си мислят, че големият пенис е знак за мъжественост. Истината обаче е, че това колко добър в секса е един мъж не зависи толкова от големината на неговото достойнство, а от това какви способности за задоволяване на своята партньорка има. Ако често сменяте позите, в които правите секс има по-голяма възможност да намерите местата, които доставят удоволствие на вашата партньорка. От друга страна прекалено големия пенис може да причинява болка на жената при пенетрация.