Начало / Женско здраве / Какви видове женски оргазъм има?

Какви видове женски оргазъм има?

фев. 16, 2015

Мъжете и жените много често нямат достатъчно информация какво представлява оргазмът и как по-лесно могат да го достигнат. Повечето жени смятат, че има два вида оргазъм, но това не е така. За да чувствате удовлетворение от всеки сексуален контакт е добре да знаете какви видове оргазъм има и как може да ги постигнете.

  • Клиторен оргазъм

Както повечето жени знаят клиторът е малка издатина, намираща се между малките и големите срамни устни, която е изключително чувствителна при допир и стимулация. Клиторът е много богат на неврони, които спомагат за интензивността на усещането при стимулация. Достигането на оргазъм чрез стимулирането на клиторната зона по различни начини е лесно за изпълнение.

  • Вагинален оргазъм

Този оргазъм се усеща основно в областта на вагината и тазовата област. Може да има съкращение на мускулите на матката и тазовите мускули. За достигането на вагинален оргазъм е нужна по-дълга стимулация и са нужни ритмични движения. За този оргазъм жените трябва да открият в коя поза се чувстват най-добре. Много от жените описват вагиналния оргазъм като по-малко интензивен от клиторния.

  • Оргазъм на G-точката

Има много спорове относно това място във вагината, но според повечето специалисти то се намира по предната стена на вагината, на около 7 сантиметра от нейния вход. При докосването се усеща като леко гъбеста повърхност, която е изключително чувствителна при допир. Най-добрия начин за стимулиране на G-точката са движенията, при които има по-голямо триене между партньорите. Повечето жени описват този оргазъм като много специално усещане, което ги кара да изпаднат в еуфория за кратък период от време.

  • Множествен оргазъм

Това са оргазми, които следват един след друг. Те могат да бъдат постигнати най- лесно чрез орална или стимулация чрез ръцете на клитора, след което стимулация на G-точката. Чрез стимулацията на няколко ерогенни зони ще имате възможността да изпитате множествен оргазъм.

  • Оргазъм на A точката

При този оргазъм е нужно да се стимулира област малко по-надълбоко по предната стена на вагината. А-точката може да се стимулира както G-точката, както и с ръце или с помощта на секс играчки. Основния ключ и при този вид оргазъм е добрата комуникация между партньорите.

  • Дълбок оргазъм

При него е нужно да се достигне най-дълбоко разположената част на вагината точно преди шийката на матката. Жените рядко експериментират, за да достигнат този оргазъм, но тези които са го изпитали споделят, че той се усеща много интензивно.

  • Оргазъм от стимулация на гърдите

Много малко жените знаят, че в гърдите се намират нервни влакна, които са свързани с женските гениталии. Така стимулирането на гърдите може да предизвика приятно усещане в областта на клитора. За да изпитате този вид оргазъм гърдите ви трябва да са много чувствителни.