Начало / Женско здраве / За ползите от женската мастурбация

За ползите от женската мастурбация

май 14, 2015

В днешно време жените са все по-независими. Затова и много от тях не се притесняват, когато става въпрос за самозадоволяване. Жените все по-често споделят, че мастурбират редовно и това им доставя голямо удоволствие. Самозадоволяването има много ползи за здравето на жените. Ето и някои от тях:

  • Облекчава стреса

Една от най-големите ползи за здравето от мастурбацията е, че това е страхотен начин за намаляване нивата на стреса. За малко оставате сами със себе си без някой да нарушава личното ви пространство. Затова и много жени избират да мастурбират, когато са напрегнати или след дълъг изморителен ден на работа.

  • Дава сила

Мастурбацията е вид упражнение за организма. По време на оргазъм се напрягат множество мускули в областта на таза. По време на възбуда при стимулация на клитора пулсът и дишането на жената се ускоряват. При оргазъм матката се съкращава, което не само спомага за по-наситено сексуално удоволствие, но и укрепва мускулите в областта на матката и вагината.

  • Подобрява съня

Още един полезен ефект на мастурбацията при жените е, че тя може да подобри вашия сън. Тя се бори с безсънието по естествен начин, чрез намаляване на напрежението и отделянето на хормона допамин при оргазъм. След оргазъм пък се отделя окситоцин, който има свойството да кара жените да се чувстват спокойни.

  • Подобрява състоянието на маточната шийка

Учените са установили, че мастурбацията при мъжете намалява риска от рак на простатата, а сега множество проучвания сочат, че при жените самозадоволяването подобрява здравословното състояние на маточната шийка. По време на оргазъм маточната шийка се разширява и през нея преминава цервикален секрет, който е с повишена киселинност. Преминаването на този секрет през маточната шийка и вагината убива вредните бактерии, които могат да се развият в тези области и да причинят инфекция.

  • Подобрява общото здравословно състояние

Има множество проучвания, които изследват връзката между женската мастурбация и общото здравословно състояние. Според учените в резултат на мастурбацията се подобрява дейността на сърцето и намалява риска от диабет тип 2. При жените, които мастурбират редовно има по-малък риск от развитие на заболявания на коронарните съдове.

  • Заздравява взаимоотношенията между партньорите

Не всеки от нас има късметът да има добър сексуален живот, а и не винаги нашите сексуални предпочитания са еднакви с тези на нашия партньор. Чрез мастурбацията вие може да повишите вашата сексуална удовлетвореност. Освен това може да говорите откровено с партньора си за нуждите си и дори да му покажете какво точно ви доставя удоволствие. Това определено би подобрило вашите взаимоотношения и сексуалния ви живот.